.

idag har jag verkligen varit hatisk! har hatat det ena och det andra. har fått höra många gånger att hata är ett starkt ord men det används flitigt idag, varför håller jag på såhär? stackars er! jag skulle egentligen vilja vara en glädjepridare, men jag är nog inte det kanske.

förresten såg vi den finaste hyllan idag, så jag ska fixa en fin hylla, med guldigt spetsmönster! imon blir det tingsek med vala!


.


Åh, vad jag älskar sånnahär foton! fler sånna hoppas jag på!

(aug. 2007)

.

det händer som sagt inte speciellt mycket på min sida. så därför har jag inte heller nån jätte lust att blogga för vad ska jag skriva om mitt ointressanta liv?

men i alla fall har dom två senaste dagarna varit bättre än skitdan i måndags. igår var jag en upptagen dam(eller man?!) och idag gjorde millas och min morgonpromenad definitivt min dag! vår tur till stensjön, det är ändå väldigt fint där, men milla är finare! milla som nu säger hejdå till tråk-sverige och hej till norge! åh, jag måste med göra nått av mig nu! jag behöver nått nytt!

Hjálmar - Leiðin okkar allra
den här låten är überhärlig!

.

Idag har varit DOWN! det känns just nu ganska hopplöst


Lily Allen - Everybody's Changing

det som fick mig på lite bättre humör var fikan med nina. ett par timmar spenderades på café ville villakulla. supermysigt, kakbuffé, gott! jätte mysigt café med sagoliknandekänsla och bra musik, det är inte ofta det är det på cafén, men musik gör mycket. det mysigaste lily allen(keane cover) låten spelades! därav låten ovan! såg även en gullig text på en tavla "fyll inte livet med dagar. fyll dagarna med liv" fast just nu känner jag mig inte så full av liv.

.

har man riktigt tråkigt så blir det ganska kul..!

jag och lilja har flummat. lyssnat på SmurtJoni och aqua och försökt fixa liljas rum och dansat! vi har smsbombat varandra, töntar! men ganska kul faktiskt. och ja, jag är omogen! man ska vara barn så länge man kan, jag lyckas ganska bra..


förresten, jag läste i en bok igår och blev jätte sugen på att fasta nångång! det ska jag!


plus att jag tänkte igår att jag skulle ansöka till en utbytesorganisation. volontärsarbete i thailand eller indien, men jag blev tveksam jag tror inte jag känner  mig mogen för det. bo hos en värdfamilj som kanske inte ens kan engelska, ingen riktigt toa och dusch, jag vet inte?! skulle vara ett äventyr och erfarenhet men jag tror inte jag är mogen för det. dom hade platser kvar för nästa gång nu i januari, det är ju väldigt kort dit.. och sen tre månader i asien sen 3 i sverige nånstans... men det blir nog inte nu, men ett alternativ att tänka på senare!


snart kommer mina favoriter hit!

.

"so come on come on
please shake me
something's got to make me move
come on come on please shake me
something's got to make me move"



det händer inte mycket vill jag lova!
jag spöade nina i basket, hon vann dock ganska överlägset i king "kick, nick & spark, 6:an special"


dagens roligaste: jag och nina ligger och pratar på mitt rum, och tänkte höja stämningen med lite LP-musik, joni mitchell(jätte fin musik förövrigt!). men när jag sätter på skivan är det ingen fin musik, det är joni mitchell i turbo fart, låter som smurfarna, haha! jag viks av skratt och kan inte sluta! kul, kul! speed-knappen var intryckt ! när jag sen skulle återberätta hördes  inte mycket för då kom skrattet tillbaka även om detta var många timmar senare!


Dagens musik alltså:
bad cash quartet & joni mitchell


Jag älskar musik!

.

varför är allt så kortvarigt? glädjen och det roliga är bara för stunden. kan hända att jag tjatar om island men där kände jag ändå nån slags upprymdhet. men nu är känslorna bara för stunden, det ena leder inte till det andra... igår såg jag en vissen blomma och kände mig som en. var full av liv, men nu?

jag och nina tog en promenad i skogen, för att ventilera. vi pratade om kärlek och jag säger inte ofta, inte ofta över huvudtaget att jag tycker om mina nära, men det är ingenting jag säger, jag hoppas att dom i min närhet känner det istället, för kärlek är mer än ett ord, det är en känsla, och finns så mycket tomma ord, ord utan mening, tycker man om och är omtyckt ska det kännas.

förrsten jag har blivit så uppskrämd av allt. jag har blivit lite smårädd för mörker och jag som gillar mörker. jag är rädd för att gå upp gå pallen för att jag ramlade av den, jag är rädd att gå ut och ställa in cykeln på kvällen efter en mardröm, jag är orolig att gå ute när det är mörkt för en äcklig våldtäcksman.

förresten har jag sagt att min mamma är klok? hon kom med den bästa liknelsen igår, att man är som en skakad colaburk

.

bara för att jag vill sova, så går inte det. har länge legat i sängen nu, klarvaken försökt att sova. det går inte. en hel dag kan gå utan speciellt mycket tankar, förrens sömnen är aktuell. så fort jag lägger mig i sängen kommer tankarna. tankarna på allt jag borde, kan, vill och ska göra, drömmarna, planerna, tankarna om dig och dig, reflektionerna, allt kommer när det inte borde komma för jag vill sova, men det går inte! har försökt att andas i fyrkant, räkna får, gått upp och kissat, lyssnat på musik, läst, men ingenting funkar. jag får fördriva tiden helt enkelt tills dess att jag kan somna, därför ska jag kolla på film: A lot like love.

.

hemma. jag är ett par träningsbyxor rikare och passar nu bättre in bland friskis-tanterna. lilja fick sin födelsedagsshopping istället för en resa, så grattis i jätte efterskott.  nu är jag är ännu lite fattigare, menmen... åh, vad jag kände för att shoppa kläder, en ny garderob hade inte varit fel, men ack!

snart ska jag iväg och träna med tanterna!

.

Nu har jag fått min lönespec för förra månaden på island, äntligen!
Blev faktiskt posetivt överraskad, passande för det behöver jag nu!
 En lön på: 112 753 ISK
Känns skönt! jag satt här och räknade ungefär hur mycket jag tjänat i sommar på island, och wow, över 30 000, synd bara att hälften är spenderade...


Snart ska jag kila till stan för att möta Lilja och shoppa, hon ska i alla fall det!

.

det blev inte klassfesten igår, kändes rätt ovärt så jag och empan drog till stan istället. det stod mellan kontiki och stars and bars, och det slutade stars. efter min Lyxiga egengjorda drink hemma så kom vi efter lite missöden med bussen ändå fram, men fick dock stå ett stund i regnet! Sen blev det dans till skön och senare oskön musik. wake me up, i´m a cuckoo, en midsommarnattsdröm...party med min pangbrud!  såg sötaste tröjan, en sån pippi-tröja, vit stickad med röda och blåa ränder han som bar den såg dock inte heller helt fel ut...! sämsta med kvällen var dock att folk tappade/slängde glas och ölflaskor och trampade på dom, glassplitter över hela dansgolvet! dessutom fick jag en ölflaska slängd på armen, klen som jag måste vara fick jag ett blåmärke och en bula!? klenis! men nu ska jag bli stark på tal om det! jag ska börja träna(har sagt så fööör många gånger!) har suttit och kollat på gamla bildr, usch! fast på ett sätt motiverande, vill tillbaka till samma gamla kropp, för det är inte omöjligt! sanna ska göra en comeback!

.

Jag har suttit ute och skrivit dagbok i solen, mysigt! När jag skriver dagbok tror jag att erkänner för mig själv visa tankar som jag trodde jag inte hade... jag ljuger nog för mig själv i vissa fall.

.

förresten regina spektor spelades på franks igår! kändes väldigt passande, mysmusik!

"I never loved nobody fully
Always one foot on the ground
And by protecting my heart truly
I got lost, in the sounds
"
- jag tror att stoltheten kommer ivägen för mig. Jag kanske inte går in helhjärtat i rädlsa för ett brustet hjärta, tyvär.


"This is how it works
You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't
You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath"
- livet går och går, man behöver inte anstränga sig för tiden går.




förresten jag har nu bokat biljett till Tingsek den 1 november!

.

Igår var jag och empan och fikade, MYSPYS! Satt på Franks undevåning efter många om och men. Satt bland alla par som småviskade med varandra, vi var nog mest högljudda skulle jag tro, men vadå, vi är ju också ett par!? Vi pratade mycket om livet efter studenten som inte blivit det man drömde om. Allt man skulle göra och livet man skulle leka, men  hur kan man göra det ? Just nu känns det inte lika lätt och aktuellt, för det är verkligen lättare sagt en gjort..! Det krävs så äckligt mycket pengar för att göra allt, och pengar har jag inte jätte gott om, senaste månaden har jag gjort av med 12 000!? hur lyckas jag!? Jag skäms!
-3000 till Mallorca
-2500 reskassa
-1100 uttaget till taxin
-2300 friskis kort
-resturang, cafébesök, barer... BAJS!
Nu är det lite snålare som gäller alltså! För det är SKANDAL för fortsätter jag såhär kommer jag aldrig kunna göra grejerna jag vill...

Men island kanske? Hoppas det!
Jag sitter och kollar lite på Reykjavik stads arbetsannonser och jag såg att dom sökte natt-och helgpersonal till där jag jobbade i somras, det är antagligen den franske killen som åker tillbaka till frankrike nu tror jag, undrar om jag skulle kunna få jobbet? jag undrar mest hur stor chansen är...

Dom få som läser min blogg måste ju verkligen se mig som helt förrvirrad för ena dan vill jag nått och den andra vill jag nått helt annat... men just nu känner jag att island är det mest realistiska. jobb, kanske en lägenhet, släkt och vänner, kusiners nyfödda bebisar(!) och massa kul med Empan?! Magga ska föda nu om 2 veckor. Jag hade jätte svårt att tänka mig henne som mamma men inte efter i somras, hon kommer säkert bli en jätte bra mamma!

Nej, nu ska jag kolla jobb!

Min make och sängkamrat!

.

LUNCH SERVERAT FÖR EN


Dagarna går och det händer inte mycket. Idag lagade jag en rätt god lunch i alla fall, det fick tiden att lida lite. kikärtsbiffar. gott. jag tycker vegetarisk mat ofta är väldigt god egentligen, men jag är väl bara ovan vid att laga det, för jag tänker typ "nej, nej, vegetaiskt det blir jag inte mätt på, det är ju bara grönsaker"
 men så fel jag har! Jag ska bli mer vegtariskt lagd hade jag tänkt...! jag ska dock inte bli vegetarian på heltid, jag vill äta kött jag tycker om kött, kyckling är ju super!
nu skrev jag bara om mat, hmm.. jag tycker egentligen matprat är ganska ointressant ofta!

.

När jag och mamma kommer hem från friskis(!) så sitter Nina i soffan helt uppspelt, varför?
- Det är ju bonde söker fru! Ninas favorit, en riktigt liten bonde söker fru- nörd! men gissa, jag tittade och är nog ganska fast.. Bonde söker fru är ju bäst och det bästa är ju att det är inte bara fruar som söks, två män söks ocskå, och det bästa är att en av dom är gay, killarna som vänt sig till Peter är dom sötaste! och tjejbonden är ju ung, ska man anmäla  till nästa säsong kanske, "sanna söker man", men shit! tänk och dejta med en kamera i ansiktet och att dom som man träffar är kamerakåta, URK! det värsta också att nobba nån i teve, det finns ju verkligen dom man skulle ge nobben direkt, tex. killen idag som skakade av nervositet, eller kvinnan med det vita håret som slutade varje mening med ett fnitter och pratade som en 5-åring, usch! jag skulle inte stå ut! men jag måste faktiskt erkänna att jag tycker speed-dejtning är rätt coolt ändå! jag menar inte att jag ska gå på ett sånt möte nästa vecka, men när man träffar folk så är det oftast dom första minutrarna som har betydelse, eller?

.

åhh, nu sitte jag här i soffan, hade tänkt träna men jag orkar verkligen inte, sitter här nu istället med min perfekta kaffe. Jag fick verkligen till den skummade mjölken, ett stort härligt glas kaffe! under tiden jag fixa min kaffe, spelade nina R Kelly's "worlds greatest", och shit det  var så passande för jag kände mig såå bäst just då, guds så god den är!

Jag måste försöka pigga upp och peppa mig själv tider som arbetslös med massa framtidsdrömmar! Vad ska göra nu liksom? Jag måste hitta ett jobb för jag måste ha pengar, för utan pengar kommer jag inte ha chansen att uppleva drömmara tyvär..

Men idag har jag i alla fall varit en aning duktig. Jag har pratat med en på bemanningsenheten och jag ska dit om typ en månad och prata med dom. Jag var på ett kortbesök på arbetsförmedlingen och pratade lite med en där och så hade jag körlektion. Har inte rört ratten på tre och en halvmånad så man kan väl minst sagt säga att jag var ganska rostig.. visste inte ens på vägen dit  vilken som var gas, broms och koppling men det löste sig, kan väl inte säga att det gick bra men jag lever, körläraren med..!

Åh, jag vill gå upp på safjället och ta med fika, sitta med filtar och tända ljus titta ut över toltorp och sitta och mysprata.



Det är så mycket som jag vill just nu!
*back packa i Austarlien
*luffa i Asien
*tågluffa i Europa
*plugg i just nu lund

just nu kollar mammi & pappi på lägenhet på island. nyss kollade han på en 2:a med rosakaklat badrum hur cool är inte det!? om dom skulle köpa en lägenhet skulle jag faktiskt kunna tänka mig att åka dit igen och jobba då med en egen lägenhet, nån som är på?

.

Det är helt sinnesjukt egentligen att det finns så mycket bra musik, den här låten har jag länge älskat och ör det fortfarande!

.

jag tror jag att är så dålig på att söka jobb för jag vill inte ha ett. jag vill inte vara hemma, det här året vill jag göra saker som jag inte gjort tidigare och som jag har chansen att göra nu. just nu är jag så grymt sugen på Australien åka dit med en öppen returbiljett vara där länge, hitta jobb. kanske åka genom work and travel oragnistion.  JAG VILL,  JAG VILL!(Jag ska, jag ska?)


Serriöst jag måste åka annars kommer jag ångra det! Linus åkte och det verkade vara det bästa han nånsin gjort!

.

Helgen har spenderats med kusinerna Einar, Katrin och Vala och deras kompis Silja som varit i göteborg på besök.. tyckerlite synd om dom! dom har gått runt och tänkt ganska mycket på den ekonomiska krisen på island, riktigt illa! allt blir svindyrt! jag som har min sista lön på mitt islänska konto, jag kommer förlora bajsmycket om jag flyttar pengarna nu så jag tvingas vänta. förr brukade man räkna med att 1 svensk krona var 10 isländska för en månad sen var det närmane 8 isk och bara på en månad är den nere i 6 isk! KATA-FUCKING-STROF! Vala har det ju inte lätt och hon sa att det är många isländska utbytesstudenter som tvingas åka hem för att dom inte klara av pengakrisen att allt blir mycket dyrare, och enligt rykten har mjölet börjat ta slut på island, att folk hamstrar, stackars mitt kära island!
   men i alla fall det var mycket mysigt att dom var här! lördagen kom dom hit på middag, sallad á la sanna och till efterrätt åt vi massa kladdkaka med smälta hallon och glass när resaten av familjen var borta så det blev mer till oss! en myslördag!
På söndan åkte islänningarna, jag och Nina ut i skärgården till styrsö. höstmysigt! vi picknickade och gick runt på ön i höstvädret, hösten är ändå fin med alla fina färger! Vi pallade äpplen vissa godare än dom andra.. men det var riktigt mysigt i alla fall!









Jag tycker om mina kusiner synd bara att man inte kan ses oftare!

.

Åh, guud vad jag älskar att vara borta! En vecka är inte länge, det är för kort för man hinner inte längta hem över huvudtagaet..
Våran flygresa gick prima! Vi kom till Mallorca, Palma till ösregn vid 12-tiden, och fick våra väskor och ett namn på hotellet dit vi skulle, vi skulle till Alcúdia som låg på andra sidan av ön.. Kan ju säga att vi var ganska ensamma i vår ålder, antingen var man 30-40 med skrikande småbarn eller så var man pensionär.. menmen vi var nöjda! vi åkte buss i ungefär en timma och kom till vårt hotell, ett lägenhetshotell, vi var mycket NÖJDA!  klockan var väl 2-3 nånting när vi kom till vårt rum, supernöjda, vi hade allt vi vill ha, väldigt enkelt men kök, balkong, toa, garderob redan efter en halvtimma inne på rummet så hade vi packat upp kläder och det roligaste var när Josefin tog upp sin bok, VI LÄSTE SAMMA BOK, vad är chansen liksom?!
 


På lördan gick vi upp vid 9-tiden för att äta frukost på hotellet, åhh jag älskar hotellfrukost! Lördagen var molnig men det lättadte upp senare på dan. Vi gick runt lite i området och utforkade lite under dan och vi hittade ner till underbara havet. Och senare åt vi pizza på en resturang.


söndagen var fint väder SOOL! Åt frukost sen gick på ett fritidsresor informationsmöte, dock inte mycket till information men man fick ju i alla fall champagne. Efter mötet gick vi ner till stranden där vi spenderade större delen förmiddagen med sol och bad! Vid tre gick vi till vårt rum och åt lunch sen la vi oss vid poolen. där satt ett par pensinärer, en norsk familj, och en engelsk mamma med sin son, varje gång vi såg henne hade hon en drink eller cigarett i handen. Vid 7tiden gick vi mot centrum för att äta middag. Det blev kina-buffé, det fanns hur många internationella resturanegr som helst, kina, thai, liberisk, engelsk.. Efter masssa mat gick vi och tog en drick på en av dom få barerna. Sen på vägen hem blev det flummigt!
     
 

Måndag blev det även då sol och bad och supergod annanas på straden! Till middag åt vi spansk Paella men det var inte bästa vi ätit, inte illa men heller ingen hit... men vi hade jätte mysigt senare på balkongen, satt med tända ljus massa prat!
   

Tisdag gick vi på marknad, jag köpte dock inte så mycket, det blev två flätade armband, ett par örhängen och en klänning(afrikansk tydligen). Sen gick vi runt lite i stan där, i och med att vi är två blir det bara massa bilder på antingen mig eller bara josefin men  vi passade på att  ta massa med självutlösaraen, vi åt baguette med färskpressad apelsinjuice sen tog vi buss tillbaka och la oss på stranden. jag råkade somna på starnden och när jag vaknade upp visste jag knappt var jag var och vad klockan var, det kändes som jag hade sovit i en evighet! Middag blev det på balkongen, pasta á la SanJos serverat med ett äckligt billigt vin. en mysig middag senare gick vi ut och åt efterrätt på resturang, banana split, gottgott! Sen satte vi oss utanför hotellet och drack kaffe och te och pratade med försäljarkille. haha, massa pojkvänssnack med honom enligt honom var han allt vi sökte! kvällens roligaste var när Josefin gick in i balkongdörren, vi skrattade rumporna av oss båda två! det roliga var också att dom varnade för glasdörrar i informationshäftet, ahha!
     



Onsdag täbkte vi spendera på straden och gå en promenad längs den "14 km" långa straden bort till hamnen, men vi kom en bit och la oss en stund längs vägen och gick vidare sen, men vädret blev sämre. så vi satte oss och åt lunch och satt och störde oss på grannbordets lilla griniga snorunge. på eftermiddan v ar vi på rummet och slappade och råkade somna och sova för länge. vi sov typ 2 timmar och vi fick ändrfa våra kvällsplaner, det blev middag ute och sen blev det 70-80-talsmusik på hotellt . mycket sömn blev det inte senare under natten
     

Torsdag åkte vi till Palma. En timma bort med buss. Vi gick runt gatorna i Palma centrum, lite shopping och turistning. Sista kvällen dracks den spanska sangrian, mumma! vi kollade lite på den sjuka papegojashowen på hotellet, senare satte vi oss ute, och sen hängde vi på norska familjen och stockholmsparet och Lennart i deras allsång och till viss del egensång och uppvisnig. Det var rätt mysigt och stockholmskan var helt sjuk och överenergisk hennes man var tvungen att hålla henne tillbaka. Norska killen blev nog lite småkär i Josefin! Lennart var den äldsta 65-åringen jag sett, satt konstant med sin öl och cigg i handen och avbröt alla andra. sen kom också Lasse brandman(som vi antog var gay) - stencool snubbe! mycket sömn blev det inte heller denna natt för vi skulle upp vid åtta...
     
 

På fredagen gjorde vi den stösta tabben, då menar jag verkligen den STÖRSTA! frukost, packning, ut-checkning. vi fick vänta en timma på bussen så vi stack efter att ha pratat lite med norsken till bk för att köpa en hamburgare och sprang sen till hotellet för hoppa på bussen. när vi kommer dit är alla borta, väskor borta!? självklart har vi missat bussen! vi står där ute i panik, och vet inte vad vi ska göra. bussen gick faktiskt 2-3 minuter för tidigt! efter massa panik och ångest utamför hotellet med skrattande norsken brevid oss får vi tillslut ta en taxi till flygplatsen för närmare 70 euro. alltså egentligen 70 euro för hamburgare! efter en irriterad resa kom vi tillslut fram och blev mottagna av våran oroliga flygvän, hon var verkligen jätte söt och hjälpsam, men vi kom i alla fall hem tillslut! förresten så var det det mest trånga flyg jag nånsin åkt med! usch, vi hade ju chansen att stanna kvar Lasse brandman erbjöd ju till och med sovplats!
   




Det var verkligen helt underbart att åka, och göra det med Josefin! Hon är helt underbar. Vi har fått många härliga skratt, men även fina pratstunder! PUSS PÅ HENNE!

.

Hemma!

Yes, alltså hemma efter en stressig DYR hemresa!

.

16.00 väskan är färdigpackad och om två timmar är jag och Josefin på landvetter påväg mot Mallorca!

.

fikan igår kväll på vanilj i vasa var super mysig med über mysiga empan! prat, prat, prat!

jag har just vaknat och jag funderar på att steka amerikanska pannkakor och äta dom med bär och en kopp te, frukost! sen måste jag packa, flyget går klockan 20 ikväll men det kan ju vara bra att ha packat innan dess... så jag får nog börja efter att ha ätit, jag vet inte jag kanske måste tvätta nått.. nej, nu ska jag steka pannkakor!

.

wello hello.
vilken underbar dag. jag mår bra när jag träffar mina kära. igår träffade jag Vala på Café public och betalade tillbaka min skuld, det vill säga en öl.. det var ruskigt mysigt att träffa henne, hon är super härlig att prata med och hon är kul. det är verklgen kul att ha bättre kontakt med delar  av släkten och nu om en månad kommer einat och katrin och det ska bli roligt!

vaknade upp i morse och fick min dagliga dos av one tree hill. patetiskt men jag tycker om att sitta och kolla på det, drömma om att man hade ett lika intressant liv som på teve, men film som sagt är ju film... kom i alla fall just hem från stan åt sushi med Nina och Josefin, mumma! jag har gått och blivit lite nykär i sushi bara för att  det för mig fortfarande är såpass nytt.. härligt att höra att nina hade det gott i grekland och nu tänkte jag och josefin ha det lika bra på mallorca, åker imon!!
 
men nu ska jag strax kila in till stan för att fika med min kärlek!
PUSS !

.

samlar drömmar i fickan...


är det inte nu jag ska uppleva sina drömmar, det är ju nu jag har tid och jag är inte bunden till något.. men jag vet inte, jag är kanske för oimpulsiv, rädd, bekväm eller osäker. Vad är egentligen mina stora drömmar? Det måste kanske inte vara några storslagna grejer, men jag vill ha spänning och äventyr. Jag vill egentligen testa nya grejer. Göra som min kusin åka till Australien i ett halv år och göra det man känenr för, göra som killarna vars blogg jag läste igår plugga några månader utomlands och träffa massa nya, festa, köpa en ukulele och göra söta videor, eller kanske flytta ner till lund och jobba eller plugga, inte vet jag men nått! Just nu känner jag bara osäkerhet, jag vet ingenting, jag vet inte vad jag vill. Jobb. Plugg. Boende. Just nu i min osäkerhet vet jag kanske inte heller vem jag är. Ställer nån frågan "Vem är Sanna?" Jag tror inte jag har svaret på den frågan.. men jag ska ta reda på det hade jag tänkt, men jag tror egentligen att man lär känna sig genom nya upplevelser, tror jag...

"Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans"

RSS 2.0