.

ensam, men ändå inte ensam
svintrött. men ändå inte
inspirerad. men samtidigt oinspirerad
kär. men i kärleken
spontan. men samtidigt ospontan




jag är långt ifrån botten. samtidigt långt ifrån toppen. ett svensk tråkigt medelting.

.

Visst kan det vara skönt när det blir vintertid igen
Men när man i Svea känns som i Sibirien
Borde gjort som björnen som krypt i idé
Eller smarta fåglar som flygit sydligt
Gått med långfillingarna på i ett halvår
En växthuseffektiviserad kallfront
Nu när hyn börjat gråna o man fryser in i ådran
O man börjar känna att solen inte lyst på typ en månad
Ska man försöka hitta någonstans att fly för dyra stålar
För snålblåsten i Skåne, ja den bits så man vill gråta
Jag har spenderat flera timmar än jag vill minnas
När kroppsdelarna känts som frysta fiskpinnar
För om Golfströmmen plötsligt slutar gå
Krävs det mer Happy Meal för mig att luta på
Till och med en plusgrad känns näsan varmt
Ändå virar jag min halsduk ett extra varv

Jag vill bort, bort från det mörker som helt impregnerar min själ
(Jag måste nog åka bort, jag tror)
Det är samma sak, varje år samma sak, måste jag resa iväg
(Jag behöver sol)

O man tänker hela tiden att det kommer förändring
Denna förkylningstiden verkar vara oändlig
O SMHI förutspår ju något eländigt
Medan vi kutar runt med kalla kårarna ständigt
Ge mig mer stackmoln mera koldioxid
Inga solstrålar inte D-vitamin
Ingen kokosnöt med paraply i
Ge mig en väderlek man har paraply i
När solen går ner vid 3 är jag i soffan vid 5
I 4 månader är man fan fånge i sitt hem
Me snö upp till knäna ingen tö i min hjärna
En rödare näsa ber jag till vår glödande stjärna. 

Jag vill bort, bort från det mörker som helt impregnerar min själ
(Jag måste nog åka bort, jag tror)
Det är samma sak, varje år samma sak, måste jag resa iväg
(Jag behöver sol) 

Än en gång samma sak solen sviker en idag
8 månader om året går jag fullständigt iväg från den kraft jag faktiskt bär
En än gång samma sak varje år så undrar jag
vad jag gör här när jag kan åka långt bort från det här, till en annan värld

timbuktu (med tingsek) - ett halvår utan

.

lördag . lördag . lördag . lördag
och det betyder att jag är sjukt trött. har faktiskt jobbat varje dag den här veckan, det känns mycket bra! men tröttheten är på max. på bussen hem igår var jag helt borta. satt och halv sov. vakande upp och trodde jag åkt för långt men då har jag ju som vanligt bara åkt två eller tre hållplatser. men shit vad jag måste sett lost ut. jobbet kändes i alla fall bra. har varit i samma klass i tre dagar. lite äldre elever i den klassen. en av dom är jag är jag serriöst lite rädd för, och jag är inte ensam. hon kan få utbrott och kasta stolar(då inte i väggen, på någon!) eller annat i närheten. och igår var hon lite speedad så jag och spände mig större delen av dan. och en annan söt tonårig, jag märkte hur stark han var när vi stod och klappade händerna tillsammans och jag kommenterade hans styrka för med annan personal som jag jobbade med. hon berättade då att han en gång hade kramat sin pappa så hårt att hans revben typ knäcktes. mamma mia!

i torsdags var jag på julöppet i arkaden med nina. mysigt. det är verkligen jul snart. dom bjöd på massa gott, glögg, must, vin, julgodis och annat smått och gott. det var massa erbjudanden i dom flesta affärerna men jag köpte inget. jag vet inte riktigt men på senaste tiden har jag inte varit så shoppingsugen. klart jag inte tackar nej till nya kläder, men just nu känns det så ovärt att lägga ner massa pengar på pengar på kläder som är nya och roliga en kort period sen är dom gamla vanliga som allt annat.

igår skulle vi gå ut med katrin och co. men vi kom till stan och inte mycket längre. sluatde med att jag och empan satte oss på en bar i ett par timmar sen åkte vi hem. jag måste erkänna att jag oftast sover väldigt dåligt när jag sover med andraännu sämre när jag druckit lite, men i natt sov nog empan sämre för jag väckte henne inatt när jag pratade i sömnen "empan, empan. ge mig en gaffel eller kniv." vaknade i vid 11 men jag är långt ifrån utvilad. jag är så trött idag med! empna och jag drog en snabbis till mölndals secondhand. jag som inte tänkte köpa nått. kom därifrån köpt en väska, två böcker, två super fina teburkar, och en bokhylla.

nu ska jag kila och prata med vala som är här på middag.!

.

måndag igen, början på en ny vecka. idag kan nedräckningen till jul börja, en månad kvar till julafton, och nästa vecka är det redan första advent, myspys!

idag blev det jobb på dagis. ska dit igen imon. skönt att bli lite uppbokad, det är pest att sitta hemma dag efter dag.


helgen var egentligen inget speciell, men söndagens biobesök gjorde den mycket bättre. just det, mysig fika med mia min fina på fredagen också. men fredagen var jag sleten. på lördan åkte vi till framor som fyllde år i fredags, min lilla gamla farmor som bara blir äldre och äldre. ålderdom är fin men jobbigt. men söndagen sen var inget rolig förrens vala smsa mitt i ensam mamma söker och frågade om jag ville på bio med henne, självklart! vi såg låt den rätte komma in, ruskigt bra film. det var en skräckfilm men inte för brutal och för obehaglig som många skräckisar, till och med lite gullig också. men den var lite annorlunda för att vara svensk kändes det som. den var snyggt filmad, fokus på små detaljer. bra film! biobesöket, med vala förgyllde den annars platta helgen.
det känns tyvär som de senaste helgerna har varit ganska platta, långsamma. velat göra saker men har inte haft energi och inspriation.

.

jobbandet går framåt.
måndag: 12.30 - 16.15
onsdag: 12.00 - 16.15(17?)
tosdag: 07.45 - 13.30
fredag: 07.45 - 13.30

kändes lite bättre i måndags än förra veckan. ändå kul när man får pussar, kramar och mys från barnen! men det är ändå lite jobbigt för det är så svårt att veta hur funktionshindret får barnen att agera annorlunda, när man är med barnen så ser man ju inte handikappet utan barnet.

jag börjar få lite mer i kalerndern, nu måste bara in lite spännande sociala roliga grejor också!

.

dagen har bestått av jobb och övningskörning(sanna klarade till och med minibit på motorvägen utan någon olcka skedd!) men jag har som vanligt inget kul att säga tänkte mest bara dela med mig av min nya favorit, fransk/nigerianska Asa:
 

.

jag är helt slut, verkligen död! jympan tog död på mig! shit det har aldrig någonsin varit så jobbigt! vart enda litet hopp var en plåga. det mest plågsamma var när det skulle vara slut efter en låt spurter, och då får man höra"orkar ni en låt till?" jag tror inte jag hörde många svar på den frågan, men en låt till blev det, med massa hopp, ahh, slut, slut, slut!! cykelturen hem för backen vid lackarebäck har aldrig varit jobbigare! jag lovar, på typ en timma har jag druckit över en liter vatten, gott, men kanske lite för mycket... soffan väntar på mig!

.

Lördagskväll. Och jag sitter hemma. Kan inte bestämma mig för om jag tycker om det eller inte. Både och tror jag. Men jag hatar tanke på att jag och dom flesta är lediga, jag sitter i soffan när jag egentligen kan göra vad som helst. Jag kände egentligen för att göra nått men jag orkar inte men jag kan samtidigt inte helt slappna av och tycka det är skönt att sitta hemma framför teven. Men vad skulle jag göra?


Dagen har spenderats med övningskörning, varit i en antikaffär och handlat.

Vägen till körkortet är lång. Men i antikaffären fanns det massa fint. Fina jordglober, lampkronor, soffor, åhh antika ljuvliga prylar, dock svindyra!

Wow, wow vet ni det bästa. Vi har hittat en Ica som säljer isländsk godis!? Det ni. Isländsk choklad och lakris, gott gott!


Igår var jag på kunskap-& framtidsmässan och det var faktiskt riktigt trevligt att gå runt där för mig själv, och jag fick ut mycket av det. Pratade med trevliga människor och fick massa bra råd. Planerna är fortfarande att antagligen plugga nästa höst. Jag pratade med snällaste kvinnan från Göteborgs stad, hon gav mig sitt kort så ska jag skicka mina uppgifter och så skulle hon höra sig för lite, hon visste om nått föräldrakooperativ som behövde vikarie, jätte gullig!


.

long time, no see.

vad ska jag berätta? okej vad har jag gjort i veckan?
måndag - "intervju" på bemanningsenheten, inskriven för förskola/fritids/särskola/elevassistent.
tisdag - "intervju" för timvik på en särskola för elever med autism. regnpromenix med nina till sörgården
onsdag - körlektion, stan med nina
torsdag - brevid-gång på särkolan
fredag - ?

snabbsammanfattning alltså.
det blev en långdag för mig. för att inte ha gjort nått på länge, upp ur sängen lite innan sex för att kl 8 jobba åtta timmar framåt. en skolan för barn med autism i grundskoleålder. det var typ en personal per barn. men det verkar ganska kul ändå. fast lite segt att inte veta vad man ska göra när man bara går brevid, men det var kul. vissa barn jobbigare än andra. men många ganska gravt funktionshindarde. jag var med på samling, gympa, pysseltimma och lite lunch, fritids småt och gott. det var ganska lungt ändå. hoppas det blir nått bra.

imon funderar jag på att gå på kunskap-& framtidsmässan, om det inte skulle komma nått annat under dan.. sitter ju såklart och hoppas på nått vik, men kan ju inte räkna med det... då ska jag i så fall spåna på mina framtidsplaner på svenska mässan!



den här låten spelades förut. gissa vem som ökade tempot, gick hoppigt och började småsjunga för sig själv ute på gatan. det här är en av de mest glädjespridande låtarna jag vet. den är helt underbar och den är inte heller helt fel att sjunga på singstar, kanske inga klockrena toner, men en absolut klockren låt! ÄLSKA!

.

puh, nu har helgen gått och jag är trött och ändå har inte klockan blivit åtta än, jag ska nog gå och lägga mig snart.
I fredags träffade jag tjejen som jag ska vara kontaktperson åt, vi åt glass och pratade, och igår bar det av till ullared med empan, tessan och jessica. en bil med fyra tjejer. underbart var det att komma fram till ullared och vår supermysiga husvagn! (jag saknar mysiga husvagnssemestrar!) vi köpte lite att äta, haha, ingen gourmetmiddag direkt... godisnappar, chips, nudlar, yogurht och vitt vin, bra mix? mysigt var det i alla fall. men man kan ju tänka sig att fyra tjejer i en husvagn kan bli högljudt och fnittrigt, men så var det inte! vi dog framför teven och gick och la oss innan nio!? kunde dock inte sova, låg och vred hela natten, därav trötttheten. husvagnssängar är inte dom skönaste, dessutom har jag grymt svårt att somna när jag  hör djupa andetag och snarkningar, blir grymt stressad när alla sover utan jag. söndag blev det ge-gås och kundvagnsrace. jag som hade tänkt hålla en bra, låg budget, men icke, det sket sig. jaja, får trösta mig med att jag i alla fall fick mycket för pengarna. träningskläder, kläder, skiva, rosa plattång(jag stöjder stolt bröstcancerfonder!), hårspray, och massa skit! påvägen hem blev det ett kärt återbesök på mcdonalds. och efter en trång hemresa, god middag och brittas äpplepaj här hemma ska jag nu gå och lägga mig! God natt!

.

sitter här och ansöker till olika ställen. personlig assistent, habiliteringspersonal, förskole-/skolvikarie. men nästa vecka ska jag i alla fall på samtal(intervju känns opassande) på bemanningsenheten för vikarie inom skola/förskola och på tisdagen på en särskola för timvikarie. hoppas det leder nån vart för det är ett helvete sitta hemma och söka utan framgång och bara känna sig mer och mer misslyckad! Lycka mig!

.

att blogga när man inte känner att det händer jätte intressanta grejer är ganska tråkigt. för vem läsa att i måndags serverade jag på en begravning med tessan, i tisdags jobbade jag med ledsagning och kan numera sondpumpar, och var på kontaktpersonsmöte med empan och igår träffade nina en stund, tränade och sen inte gjorde nånting. vem är intresserad? inte jag! att blogga och skriva om mitt liv känns kul när det händer nått uppryckade och spännande och mitt liv är definitivt inte spännande nu. men man ska inte klaga? eller? 

just nu är min plan att nästa höst åka till Lund plugga sjuksköterkseprogrammet och bo och leva som student! om jag kommer in... jag håller tummarna för jag måste ju söka nu nästa år, annars kommer jag definitivt inte in...

men nu ska jag söka jobb än så länge...



(där fick du din förklring nina!)

.

ÅHH, Magnus Tingsek är det skönaste! Konserten igår var störtskön! magnus med band och härlig skånska! jag ska ta mig till skåne och hitta mig en man! för han är tyvär upptagen, ajaj! men guud, vad jag älskar hans musik, lyssnar på den jämt och tröttnar aldrig! den passar i alla lägen, både upprymdhet och i nedstämda stunder! NJUTNING!
Innan vi gick till sticky åt vi lyxig pizza hos Vala med de andra som bor där, det verkar skit kul att bo så med andra! det var mysigt vi satt i köket några stycken, åt pizza, drack vin och lyssnade på musik! sticky sen var mycket roligare än torsdagarna då inte en kropp är över 20, lite roligare när det var blandat dessutom bra musik, mycket remixad disco! take me to funkytown!
 

"It's always so fine when I think about it and from time to time it's beautiful. It's over
faster nowadays it's weird how we adjust to different ways" - I love you (part I)





har jag nämnt hur mycket jag tycker om Tingsek?


.

jag har suttit och kollat lite utbildningsstatistik. intagningspoängen är ju skit höga. jag vill ju inte börja plugga nu det här året, men sen med meritpoäng och skit då kommer jag ju inte ha en chans att komma in. man får väl läsa i nån liten håla nånstans dit ingen vill dra sig... jag som vill plugga i lund kommer säkert inte komma in..

RSS 2.0